123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Education >> View Article

Ba15 Real Pdf Exam Material

Profile Picture
By Author: Kristi B. McLeod
Total Articles: 155
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

Question: 1

Given the cashflows below, which of the following is correct?

A. The project pays back in year 4 of the project.
B. The project does not pay back within the four year period.
C. The project pays back in year 2 of the project.
D. The project pays back in year 3 of the project.

Answer: B

Question: 2

The required competencies of a business analyst are classified into three categories. Which of the following is one of these three categories?

A. Management Qualities.
B. Business Knowledge.
C. IT Skills
D. Project Skills.

Answer: B

Question: 3

When should benefits realisation be carried out?

A. Immediately at the end of the project.
B. At the beginning of the project.
C. At the end of the finalised feasibility study.
D. Months or years after the end of the project.

Answer: D

Question: 4

Which of the following statement is TRUE about the process view of an organisation?

A. ...
... It focuses on the customer of the organisation.
B. It focuses solely on the internal view of the organisation.
C. It focuses on the functions of an organisation.
D. It focuses on the organisational structure.

Answer: A

Question: 5

As part of an investigation a Business Analyst has devised a form for users of an existing system to use to keep track of the tasks they undertake during their working day. Which of the following describes this investigation technique?

A. Special purpose records,
B. Scenario analysis.
C. Questionnaires.
D. Activity sampling.

Answer: A

Question: 6

On a class diagram, what do the multiplicities represent?

A. The number of attributes held within each class.
B. The minimum and maximum number of operations in each class.
C. The minimum and maximum number of objects in each class.
D. The business rules for an association between two classes.

Answer: D

Question: 7

A well formed requirement is said to comply with which of the following acronyms?

A. MOSCOW.
B. SMART.
C. OSCAR.
D. MOST.

Answer: B

Question: 8

Which stage in the waterfall model is considered as several separate stages in the V model?

A. Development.
B. Analysis.
C. Testing.
D. Design.

Answer: C

Question: 9

Which of the following terms may be used to describe the attitude of a stakeholder who is NOT in favour of the project but is probably not actively opposed to it?

A. Opponent.
B. Neutral.
C. Critic.
D. Blocker.

Answer: C

Question: 10

It has been suggested that five clerical posts can be abolished when a new computer system is implemented. Under which category of costs or benefits will this be recorded?

A. Tangible costs.
B. Tangible benefits.
C. Intangible costs.
D. Intangible benefits.

Answer: B

Question: 11

During which stage of the Business Analysis Process Model would a gap analysis be carried out?

A. Define requirements.
B. Analyse needs.
C. Evaluate the options.
D. Investigate situation.

Answer: B

Question: 12

A stakeholder has been classified as 'some' on both the power/influence and interest axes of a power/interest grid. Which of the following would be an appropriate way of managing this stakeholder?

A. Keep on side.
B. Keep watching.
C. Keep informed.
D. Keep satisfied.

Answer: A

Question: 13

What is the first stage of the waterfall systems development lifecycle?

A. Plan.
B. Analysis.
C. Feasibility Study.
D. Strategic Vision.

Answer: C

Question: 14

Different reactions may be observed when a change to working methods is proposed. These reactions include:
a. Enthusiasm for the change.
b. Fear of the change.
c. Reduced performance on the job.
d. Reluctant acceptance of the change.
Which of the following represents the typical sequence of these four reactions?

A. b, d, c and a.
B. a, b, c and d.
C. b, c, d and a.
D. a, b, d and c.

Answer: C

Question: 15

Business rules define how actions are to be performed. Under which of the following headings are business rules considered?

A. Explicit or implicit management statements,
B. Statutory and internal policies.
C. Constraints and operational guidance.
D. Negotiable and non-negotiable limitations.

Answer: C

Total Views: 579Word Count: 1004See All articles From Author

Add Comment

Education Articles

1. Mineral Admixtures For Rust Prevention In Concrete
Author: Ivar

2. Polymer-based Corrosion Protection For Long-lasting Performance
Author: Ivar

3. Inhibitors For Steel Reinforcement: Improving Concrete Durability
Author: Ivar

4. Concrete Sealers With Corrosion Inhibitors: Protecting Durable Structures
Author: Ivar

5. Python Vs Java: Which Programming Language Should Beginners Learn First In Bangalore?
Author: aptech

6. Top 10 Cbse Schools In Howrah: Key Factors Parents Should Consider
Author: Siya

7. Why Choosing The Right English Medium School In Khordha Matters For Your Child’s Future
Author: Asha International School

8. Ai Security Online Training And Ai Security Course
Author: Subahan

9. Salesforce Devops Course | Salesforce Devops Ai Training
Author: Visualpath

10. How Does Draft Management Work In Sap Rap Applications?
Author: golla kalyan

11. Aaism Certification: Exam Cost, Requirements, Domains, Training & Study Guide
Author: nytcc

12. Generative Ai For Azure Data Engineers – Corporate Training
Author: Vamsi Ulavapati

13. Enhancing Workplace Safety With Expert Training: Empowering A Safer Future
Author: Abijith

14. Navodaya Evs Book Pdf: Download Free Study Material For Class 6 Jnvst 2027
Author: VedaAcademy1

15. Best Foreign Languages To Learn In 2026 For Career Growth
Author: Jai

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: