123ArticleOnline Logo
Welcome to 123ArticleOnline.com!
ALL >> Real-Estate-and-Foreclosure >> View Article

İnşaat Sektörü Prefabrik Yapılarla Nefes Alıyor

Profile Picture
By Author: Ashley Robertson
Total Articles: 26
Comment this article
Facebook ShareTwitter ShareGoogle+ ShareTwitter Share

İnşaat kelimesi Arapça’dan Türkçe’ye geçmiştir. Bizdeki tam karşılığı yapı kelimesidir. Belli bir mekan ya da bölgede kapalı veya açık yaşam – hareket mekanlar oluşturma işine inşaat denilmektedir. Günümüzde çok daha komplike bir sektörü ifade eden inşaat denildiğinde bir çok yapı projesi bu tanımın içine girmektedir. Ev inşaatı, toplu konut inşaatı, alışveriş merkezi inşaatı, kavşak inşaatı, yol inşaatı, metro inşaatı, hava alanı inşaatı, spor tesisi inşaatı, fuar alanı inşaat ı, şantiye yapısı inşaatı, tünel inşaatı, köprü inşaatı, hava alanı inşaatı, demir yolu inşaatı, baraj inşaatı, su kanalı inşaatı gibi saymakla bitmeyen geniş bir sektörün adıdır inşaat.

Betonarme yapıların uzun süren imatat aşaması ve depreme karşı taşıdığı ...
... büyük risk göz önünde bulundurulduğunda prefabrik inşaat modeli büyük avantajlar içermekte ve sunmaktadır. Betonarme binalar modeli gereği beton kullanımı, tuğla kullanımı, sıva kullanımı gibi benzeri süreçleri gerektirdiğinden imalat süreci uzun zaman dilimlerini almaktadır. Ülkemizin bir çok noktasında hazır beton imkanının olmadığını da göz önüne alırsak betonarme binaların üretim süreci daha da çetrefilli hale gelmektedir. Beton santralinin yakın olmadığı ilçe ve köylerde bu nedenle betonarme binalar geleneksel beton karma sistemiyle gerçekleştirilmektedir. Bu durum da sağlıklı bina yapımına engel olmaktadır.

Ayrıca betonarme binaların her üretim aşamasında çok farklı alanlarda usta ve yetişmiş eleman ihtiyacı doğmaktadır. Beton ustası, demir ustası, tuğla örme ustası, elektrik tesisat ustası, su tesisat ustası, ısıtma ve soğutma tesisat ustası, sıva ustası, percere ustası, kapı ustası, çelik kapı ustası, çatı ustası gibi bir çok alanda usta ihtiyacı vardır. Bu durum betonarme binaların işçilik maliyetlerini tahmin edilemez boyutta artırmaktadır. Ayrıca her durumda binada kullanılacak malzeme adet ve miktarı dengeli hesaplanamadığından, tuğla, beton, kiremit, kum, çimento, elektrik ve su tesisat malzemeleri vb. ürünlerin israf derecesine varan oranda satınalınması yapılmaktadır.

İnşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan betonarme modelinin bu çıkmazlarına önemli bir alternatif olarak prefabrik evler ve konutlar yer almaktadır. Prefabrik yapı sektöründe Karmod lider markalardandır. Karmod modern tesislerinde kaynaksız vidalı sistem teknoloji kullanarak modern prefabrik yapılar inşa etmektedir. Karmod prefabrik inşaat onaylanan projeyi bilgisayar ortamıyla fabrika bant üretim sistemine göndererek güvenli, uzun ömürlü, tam malzeme kullanımıyla prefabrik evler ve prefabrik yapıların üretimini gerçekleştirmektedir. Ön üretimi tamamlanan prefabrik yapılar kamyon veya tırla kurulum yerine sevk edilmektedir. Kurulum alanına sevk edilen Karmod prefabrik yapı uzman ekiplerimizce yerinde kısa sürede kurulum yapılmaktadır.

Karmod prefabrik evlerin planları uzman mimar ve mühendisler kontrolünde hazırlanarak üretilmektedir. Estetik ve fonksiyonel kullanımda plana sahip Karmod prefabrik yapılar inşaat sektöründe önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Karmod prefabrik evlerin en önemli özelliği yüksek kalitede uzun ömürlü olarak üretilmesidir. Esnek yapısıyla prefabrik evler ve konutlar depremde esneyerek yıkılma yapmaz. Betonrme binalar ise esnek olmayan kırılgan yapısıyla deprem esnasında daha fazla hasara neden olmaktadır. Karmod prefabrik yapıların bir diğer önemli avantajı ise anahtar teslimi olarak teslim edilmesidir. Bina büyüklüğüne göre ön üretimiyle beraber binanın montaj yapılarak müşterilerimize teslimatı 10 – 15 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmektedir. Karmod prefabrikin üretim süreçlerinde duvar, çatı, kapı, pencere, su ve elektrik tesisatı gibi alanlarda usta ihtiyacı olmadan müşteriye hazır takdimi önemli avantajlarından birini oluşturur.

About Author:-

Karmod yüksek son üretim teknolojisi ile modüler evler, İnşaat, kabin ve konut projeleri de dahil olmak üzere yüksek kaliteli prefabrik yapilar gelisir. Daha fazla bilgi için www.karmod.com.

Total Views: 99Word Count: 509See All articles From Author

Add Comment

Real Estate and Foreclosure Articles

1. Why Buyers And Sellers Need To Know About Closing Costs - Nick Statman
Author: Nicholas Statman

2. the Ideal 2 Bhk Flat In Sion: Your Dream Home Via Trans India
Author: Trans-India

3. Discover Your Dream Home: Cannes Apartments For Sale
Author: Living On The Cote d'Azur

4. Get Right Property
Author: Rahul

5. Understanding Guidance On Market Value Of Property In Hyderabad
Author: sahasra

6. Discover Nimbus The Palm Village Yamuna Expressway : Spacious Low-rise Living!
Author: Ankita Singh

7. Home Elevators Vs. Stairlifts- Which Is Better Choice For Your Home?
Author: Attico Elevators

8. Exploring The Spiritual And Financial Benefits Of Owning Property Near Guruvayur Temple With Indraneelam
Author: raseenadm

9. Explore Luxurious Villa And Apartment Projects Near Guruvayur Temple: Premium Living In The Heart Of Tradition And Spirituality
Author: raseenadm

10. The Smart Choice: Investing In Guruvayur Properties For Long-term Growth And Value With Indraneelam
Author: raseenadm

11. Raising A Family In Guruvayur: A Great Place For Your Children With Indraneelam’s Community-centered Homes
Author: raseenadm

12. Best Senior Living In Guruvayur: Secure, Comfortable, And Community-centered Homes For A Fulfilling Retirement
Author: raseenadm

13. Find Your Dream Flats In Guruvayur: A Perfect Blend Of Traditional Homes With Modern Amenities By Indraneelam
Author: raseenadm

14. How Rooming House Builders Shape Brisbane's Housing Market
Author: Rick Lopez

15. Good Places To Buy Investment Properties
Author: Cameron Roberts

Login To Account
Login Email:
Password:
Forgot Password?
New User?
Sign Up Newsletter
Email Address: